Amazing Travels – Erilainen matkatoimistosi

FORMULAMATKA MONZAAN 6.-10.9.2019

Pieni, mutta sitäkin innokkaampi kaveriporukka suuntasi perjantai aamuna  Amazing Travelsin Arton kanssa kohti Italiaa. Lentokenttäkuljetus odotti Milanossa, joten matka kohti hotellia sujui jouhevasti. Jo automatkalla tuli selväksi, että tällä porukalla nauretaan ja paljon. Meinaan väli-ilmansuunnat ! Mites nyt menikään, missä ne alpit oikeasti sijaitsi, lounaassa tai ehkä koillisessa, se jäi arvoitukseksi.

Hotelli Florence, pieni, kodikas ja hyvällä sijainnilla oli mainio valinta. Perjantai ja maanantai olivat todellisia kaupunkiloma päiviä. Tutustuttiin Milanon keskustaan. Ehdoton ykkösnähtävyys Milanon tuomiokirkko, tutkittiin sisältä ja ulkoa, kiivettiin jopa kirkon katolle. Maisemat oli kohdillaan. Milanon kanava-alue oli leppoisa monine ravintoloineen, lisäksi teimme perjantai-iltana kanavaristeilyn. Myös Italian liikennettä opeteltiin Arton johdolla, hästäk liikennevalot.

Lauantai ja sunnuntai oli pyhitetty formulalle. Milanosta Monzaan kätevästi junalla, tuhansien muiden formulafanien kanssa, yllättävän hyvin julkinen liikenne pelitti. Lauantain aika-ajot tarjosi traamaa, Räikkönen pyörähti ja sai lähtöruudun 10, Bottas oli kolmas.  Sunnuntaina olin valmiina (kamerassa pitkäputki) ottamaan Kimistä hyviä valokuvia lähtösuoralta, kunnes karu totuus ilmeni; Räikkönen lähtee moottoriremontin vuoksi kisaan varikolta. Voi pahus ! GP päättyi isäntämaan riemuun, Ferrarin Charles Leclerc voitti ja punaista näkyi joka puolella. Suomea puolusti Bottas, toisella sijallaan.

Uusia elämyksiä, hyvässä matkaseurassa, joustavasti kaikkia kuunnellen, ja  paljon naurua. Onnistunut matka!